Bearface Triple Oak to wyjątkowa kanadyjska whisky single grain, która dojrzewa w trzech różnych rodzajach beczek, tworząc niepowtarzalny i złożony profil smakowy. Ten trunek przechodzi przez proces starzenia, spędzając ten czas w beczkach o różnych pochodzeniach i charakterach.
Pierwszym etapem tego niezwykłego procesu jest dojrzewanie przez siedem lat w beczkach po bourbonie wykonanych z amerykańskiego dębu. Następnie whisky finiszuje w dwóch rodzajach beczek: po czerwonym winie, które pochodzą z francuskiego dębu, dodając głębokości i bogactwa smakom oraz w beczkach z węgierskiego dębu, który wcześniej był suszony na powietrzu przez trzy lata i wyprażany na trzy różne sposoby.
Andres Faustinelli, Mistrz Mieszania w Bearface, wyjaśnia, że kiedy destylat jest gotowy, wybrane beczki są starannie zestawiane, aby stworzyć odważny, gładki i zrównoważony trunek. Whisky Bearface Triple Oak charakteryzuje się niesamowicie naturalnym kolorem, długim i złożonym smakiem oraz wyjątkowym pikantnym finiszem.
To, co wyróżnia Bearface Triple Oak, to także proces Elemental Aging. Starannie wyselekcjonowane dębowe beczki dojrzewają w specjalnych kontenerach transportowych na skrajnie północnym obszarze Kanady, gdzie panują warunki identyczne jak na zewnątrz. Ten proces dodaje jeszcze większej głębi i charakteru whisky, tworząc unikalne połączenie smaków i aromatów.
Aromat: wanilia, syrop klonowy, nuty ziół I kwiatów polnych, karmel, cynamon, goździki.
Smak: skórka pomarańczy, brzoskwinie, gałka muszkatołowa, cynamon, wanilia, syrop klonowy.
Finisz: średnio długi, słodko- pikantny, karmel, wanilia, cynamon, ziele angielskie.
Kolor: bursztynowy.