Whiskey znana na całym świecie, najbardziej rozpoznawalna wśród kolekcji Jack Daniels. Whiskey z długoletnią tradycją, od 1875 roku produkowany w najstarszej destylarni w USA, stworzona przez samego założyciela owej destylarni - Jaspera Newtona Daniela, lepiej znanego jako Jack Daniel. Jack Daniel’s produkuje blisko 90 milionów litrów rocznie, najlepiej sprzedającej się amerykańskiej whisky na świecie, sprzedawana jest w 150 krajach. W skład zacieru wchodzą: 78% kukurydzy, 12% żyta i 10% słodowanego jęczmienia. Produkcja tej kultowej whiskey prowadzona jest w bardzo innowacyjny sposób. Swój łagodny smak zyskuje podczas filtracji metodą charcoal mellowing, kiedy to alkohol sączy się przez 3- metrową warstwę węgla drzewnego z klonów cukrowych. Proces ten trwa aż 10 dni, dzięki niemu Jack Daniels nie jest bourbonem a należy do kategorii Tennessee Whiskey. Istotny jest również czteroletni proces dojrzewania w nowych, ręcznie tworzonych dębowych beczkach.
Aromat: gładki, lekki, waniliowo- kukurydziany, nuty dębu i węgla.
Smak: słodki i wyrazisty, akcenty wanilii, karmelu, orzechów, węgla drzewnego, skóry oraz tytoniu.
Finisz: delikatny, słodki, wyczuwalne akcenty wanilii i zwęglonego dębu.
Kolor: wyrazisty, bursztynowy.