Znana na całym świecie, najbardziej rozpoznawalna wśród kolekcji Jack Daniels. To whiskey o bogatym i aromatycznym profilu, z wyraźnie wyczuwalnymi nutami dębu, karmelu i wanilii.
Autentyczna karaibska legenda, flagowy Original Bumbu jest mieszanką doskonałego rumu z Barbadosu i ręcznie wyselekcjonowanych przypraw, które przywołują bogatą i barwną historię Indii Zachodnich. Bumbu ujawnia swoje dziedzictwo i kunszt przy każdym łyku.
Wódka Orkisz to wyjątkowy trunek od Polmos Lublin, wytwarzany z rzadko uprawianego zboża orkisza, cenionego za swoją długą historię i wartości. Charakteryzuje się niezrównaną łagodnością i subtelnością smaku, dzięki procesowi powolnej destylacji.
Znana na całym świecie, najbardziej rozpoznawalna wśród kolekcji Jack Daniels. To whiskey o bogatym i aromatycznym profilu, z wyraźnie wyczuwalnymi nutami dębu, karmelu i wanilii.
Ballantine's AC/DC to wyjątkowa whisky, wpisująca się w limitowaną serię True Music Icons. Ta ekskluzywna edycja, zainspirowana nieśmiertelnym dziedzictwem AC/DC, łączy w sobie szlachetność Ballantine's z rockandrollowym duchem legendarnego zespołu. To nie tylko whisky, to muzyczne doświadczenie w każdym kroku.
Jägermeister to legendarny niemiecki likier ziołowy, mistrzowsko stworzony przez Curt'a Mast'a, łączący ponad 50 ziół, korzeni i owoców. Limitowana edycja Spice została wzbogacona o smak cynamonu oraz wanilii.
Label 5 Bourbon Barrel to whisky typu Single Grain, która dojrzewa w beczkach po bourbonie z pierwszego nalewu. Łagodna w smaku, z intensywną nutą słodkiej wanilii i dębu.
Grey Goose to marka luksusowej wódki pochodzącej z Francji, znana ze swojej wyjątkowej jakości i elegancji. Jest wytwarzana z użyciem najwyższej jakości francuskich składników, delikatnej pszenicy z Pikardii i źródlanej wody z Gensac-la-Pallue. Doceniana przez miłośników wódek na całym świecie. Jej czystość, delikatność smaku i eleganckie opakowanie...
Dostępność, stosunek jakości do ceny oraz uniwersalny charakter czynią z Johnnie Walker Red Label ulubioną whisky dla osób, które chcą cieszyć się klasycznym smakiem mieszanej szkockiej whisky. To niezawodny wybór, który doskonale wprowadza w świat whisky tych, którzy dopiero zaczynają eksplorować ten trunek.
Prezentowana tu butelka to miniaturka o...
G.H. Mumm Grand Cordon to wyjątkowa mieszanka szampana, wyrażająca styl i charakter domu Mumm. Zdominowany przez szczep winogron Pinot Noir, ten szampan zachwyca bogactwem smaku, a aromaty dojrzałych owoców i subtelne nuty wanilii i karmelu dodają mu wyrafinowanego charakteru.
Prezentowany tu zestaw zawiera butelkę szampana oraz dwa piękne kieliszki...
Baba Yaga Whisky to wysokiej jakości szkocka whisky zamknięta w oryginalnej butelce w kształcie kryształowej kuli o pojemności 1l. To idealny prezent dla każdej osoby, która interesuje się magią, czy fantastyką. Przystępna cena whisky to kolejny atut.
Muja Irish Whiskey to wyjątkowa kombinacja irlandzkiej tradycji destylacji i włoskiego designu. Wyprodukowana w renomowanej Great Northern Distillery, ta mieszanka single grain i single malt zachwyca harmonią smaku i aromatu. Butelkowana z dbałością o detale, stanowi doskonały prezent dla miłośników whisky.
Likier Fragoli Toschi to włoska uczta dla podniebienia. Zawierający całe owoce poziomek, ten intensywnie słodki i owocowy trunek to nie tylko alkohol, lecz również wyśmienita przekąska, w alkoholu pływają autentyczne owoce poziomek.
Macallan 12yo Double Cask to dwunastoletnia whisky pochodząca z destylarni The Macallan. Edycja Double Cask dojrzewa w dwóch rodzajach beczek po sherry, wykonanych z dębu amerykańskiego i europejskiego, z przewagą tych pierwszych. To połączenie dwóch stylów beczek nadaje whisky naturalnie intensywny smak i nadaje jej kolor żywego złota.
Aberlour 12yo Single Malt to wyjątkowa whisky, która zachwyca zarówno długoletnich miłośników tego trunku, jak i tych, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z whisky single malt. Starzona przez 12 lat w beczkach po bourbonie i sherry, ta szkocka whisky oferuje bogactwo smaku i aromatu.
Ten ręcznie wytwarzany gin jest destylowany według ściśle strzeżonej receptury, w której skład wchodzą m. in. jałowiec, kolendra i skórka owoców cytrusowych. Zaskakujące połączenie ogórka z płatkami róż tworzy niezwykle wyjątkowy gin.
Hendrick's Gin wyróżnia się unikalnym podejściem do destylacji. Tradycyjne giny są destylowane z wyłącznie ziaren zbóż, ale Hendrick's Gin łączy ze sobą dwie różne metody destylacji. Po pierwsze, gin jest destylowany w tradycyjnych miedzianych alembikach, które nadają mu bogate i głębokie aromaty. Po drugie, Hendrick's Gin przechodzi przez drugi etap destylacji w unikalnym, ręcznie wykonanym aparacie destylacyjnym zwanym "Carter-Head". To właśnie tam dodawane są niektóre z najważniejszych składników, takie jak skórka ogórka i płatki róży. Tak powstałe destylaty łączy się w odpowiednich proporcjach, jednocześnie regulując zawartość alkoholu i zamyka w pięknych wiktoriańskich butelkach.
Składniki używane do produkcji Hendrick's Gin są starannie wyselekcjonowane. Oprócz tradycyjnych składników, takich jak jagody jałowca i korzenie irysa, gin zawiera także świeże ogórki i płatki róży. Ten unikalny dodatek nadaje mu świeży, kwiatowy i delikatny smak, który wyróżnia Hendrick's spośród innych ginów.
Aromat: bogaty, nuty cytrusów, róży, ogórka, jałowca i kolendry.
Smak: głęboki, wyczuwalne nuty kolendry, cytrusów oraz kwiatów.
GIBSON'S Gin to autentyczny London Dry Gin destylowany w Wielkiej Brytanii i produkowany zgodnie z oryginalną recepturą z najlepiej wyselekcjonowanych składników. Wyróżnia się bardzo intensywnymi aromatami owoców cytrusowych, jałowca i kolendry. Doskonale zbalansowany, idealny do wszelkich koktajli na bazie ginu.
Gin Canaima to egzotyczna mieszanka roślin w 65% pochodzenia amazońskiego. Każdy składnik botaniczny jest indywidualnie macerowany i oddzielnie destylowany w tradycyjnych miedzianych alembikach. Intensywne i egzotyczne doznania gin Canaima zapewnia dzięki połączeniu aromatów owocowych i kwiatowych.
Gin Citadelle nazywany również jako „Gin de Chateau”, ze względu na swoje pochodzenie. Owoce jałowca z którego wywodzi się Citadelle Gin uprawiane są na polach w bliskich okolicach Chateau. Jego formuła oparta jest na trzykrotnie destylowanym spirytusie pszenicznym i 19 składnikach botanicznych.
Hendrick's Neptunia to nowe, orzeźwiające wydanie ginu, które przenosi nas w świat czarującej magii morza. Jest to limitowana edycja, która wykorzystuje tajemniczą mieszankę orzeźwiających szkockich roślin przybrzeżnych, tworząc gładki, cytrusowy finisz.
Orbium jest nową odsłoną HENDRICK’S GIN stworzoną przez Malt Mastera panią Lesley Gracie. Ekstrakt z chininy, piołunu i kwiatu niebieskiego lotosu dodany do każdej butelki, tworzą zaskakująco znakomity Gin. Producent zapewnia, że to jakby smakować trunek z równoległego wszechświata, jeśli takowy oczywiście istnieje.
Bombay Sapphire Sunset to unikalna wersja znanego ginu, wzbogacona o kurkumę, biały kardamon i suszoną skórkę mandarynek. Zmysłowy taniec smaków, idealny na relaksujący wieczór.
Gin Mare w limitowanej odsłonie to nie tylko doskonały smak Morza Śródziemnego, ale również mistrzowsko zaprojektowany prezent. Zamknięty w białym ażurowym lampionie, ten gin emanuje niepowtarzalnym urokiem i dbałością o detale. To więcej niż alkohol, to wyraz wyjątkowej elegancji, którym można podzielić się z najbliższymi na każdą wyjątkową okazję.
Bombay Murcian Lemon to niezwykły gin, który wplata w swój smak intensywne cytrusy. Został stworzony z użyciem hiszpańskich cytryn Fino, mandarynek oraz słodkich pomarańczy Navel z regionu Murcja. Te aromatyczne składniki zostały doskonale uchwycone, tworząc gładki, świeży i intensywny gin, który jest wytwarzany ręcznie w małych partiach.
Gin Mare przywołuje na myśl Morze Śródziemne. Ze swoim wiecznie błękitnym niebem, charakterystycznym zapachem rozmarynu, bazylii i tymianku - Gin Mare ma z natury charakter śródziemnomorski. Wytwarzane przy użyciu tradycyjnych technik śródziemnomorskich, poprzez delikatną macerację i niezależną destylację, która wyraża wszystkie cechy każdego składnika...
Limitowana edycja Hendrick’s Flora Adora to kolejne wydanie stworzone przez mistrza destylacji Lesley Gracie w ramach innowacyjnej serii „Z gabinetu osobliwości”. Bazuje na podstawowej wersji Hendrick’sa, a swój wyjątkowy smak zawdzięcza aromatom kwiatów i świeżych ziół.
Gin Monsieur jest pierwszym z ginów Del Professore i pochodzi z mieszanki staranie dobranych przypraw i ziół. Proces destylacji i infuzji nadają mu charakterystyczny bursztynowy kolor. To nietypowy rzemieślniczy gin, łączący w sobie siłę i miękkość, którą na pewno docenią koneserzy tego trunku.
GIBSON’S Pink Gin to autentyczny gin, powstały według oryginalnej receptury. Charakterystyczne nuty jałowca, kolendry i dzięgla zostały wzbogacone słodkimi nutami truskawki i płatków róż, które dodają świeżości i gładkości. Efektem tego jest unikalny w zapachu i smaku różowy gin.
Bombay Sapphire to wyjątkowy gin, oparty na starannie zachowanej recepturze z 1761 roku. Jego unikalny smak wynika z połączenia dziesięciu starannie dobranych składników botanicznych, w tym jagód jałowca, korzenia dzięgla i skórki cytryny. Elegancja butelki w szafirowym odcieniu podkreśla wyjątkowy charakter tego ginu, który doskonale sprawdza się zarówno...
Produkowany wyłącznie z ręcznie zbieranych owoców jałowca, grejpfruta, pomarańczy i limonki. Doprawiany mieszanka ziół, w tym rumianku. Destylowany w specjalnym małym kotle, zwanym „Tiny Ten”, dzięki czemu jest niezwykle czysty i aromatyczny.
Tanqueray Flor de Sevilla Distilled Gin to wyjątkowy trunek, gdzie soczystość pomarańczy z Sewilli łączy się z subtelnymi nutami botanicznymi. Ten gin, zrewitalizowany w 2018 roku, zdobył uznanie na San Francisco Spirits Awards w 2019 oraz 2020 roku. Podawany z lodem, tonikiem premium i kawałkiem pomarańczy, Tanqueray Flor de Sevilla to niezapomniana...
The London No. 1 to gin zaliczany do segmentu Super Premium, produkowany w samym sercu Londynu. Metoda produkcji tego ginu opiera się na unikalnej kompozycji ziół i przypraw oraz destylacji w specjalnych miedzianych alembikach, co jest nawiązaniem do tradycyjnej metody London Dry, która stanowiła fundament tworzenia ginu już w XVIII wieku.